Καλωσορίσατε στον ηλεκτρονικό χώρο συνάντησης και εκπαίδευσης για την εκμάθηση και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας!

Στο χώρο αυτό προσφέρονται

μαθήματα νέας ελληνικής για ξενόγλωσσους, ομογενείς αλλά και φυσικούς ομιλητές που θέλουν να βελτιώσουν τη γνώση της γλώσσας (Online Greek Language Courses)

σεμινάρια για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας για όσους διδάσκουν ή θέλουν να διδάξουν τη νέα ελληνική και να επιμορφωθούν σχετικά με τις διδακτικές τεχνικές και τη μεθοδολογία 

Επίσης, εδώ μοιραζόμαστε διδακτικά υλικά, αναπτύσσεται διάλογος και ενημερωνόμαστε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην εκμάθηση της ελληνικής ως ξένης και ως δεύτερης γλώσσας σε ενηλίκους. 

Μαθήματα νέας ελληνικής  (απευθείας link για τα online μαθήματα)

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού προσφέρει από το 2009 online μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2) και ειδικά τμήματα προετοιμασίας για τις επίσημες Εξετάσεις Ελληνομάθειας  σε όλα τα επίπεδα. Επίσης προσφέρονται ειδικά μαθήματα για την εξάσκηση στον προφορικό λόγο (speaking+ listening) καθώς και για την διατήρηση της επαφής με την σύγχρονη Ελλάδα (πρόγραμμα Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ@HCC- επίπεδο Γ2+) και ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ. Τέλος tailor made θεματικά εργαστήρια πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα του ελληνικού πολιτισμού (π.χ. ελληνική κουζίνα, μουσική, χορός, κινηματογράφος, πολιτική κ.α.- για τα επίπεδα Β2 και πάνω).


Online μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα (Α0, Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2, C2 +)

• Online προπαρασκευαστικά μαθήματα για το Κρατικό Πιστοποιητικό ελληνομάθειας σε όλα τα επίπεδα

Online μαθήματα για εξάσκηση στην ομιλία και την ακρόαση

• Online μάθημα C2 + για τη σύγχρονη Ελλάδα (ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ @HCC - επίπεδο C2 +)

Online Book Clubs για ανάγνωση και συζήτηση βιβλίων ελληνικής λογοτεχνίας στα επίπεδα B2, C1 και C2

Online Αρχαία Ελληνικά

• Online ελληνικά για παιδιά ΑΓΑΠΟΥΜΕ, ΠΑΙΔΙΑ! α: 7-9 ετών και β: 10-12 ετών

Online αρχαία ελληνική μυθολογία για παιδιά

• Προσφέρονται διαδικτυακά ειδικά θεματικά εργαστήρια για θέματα που σχετίζονται με τον ελληνικό πολιτισμό (π.χ. ελληνική κουζίνα, μουσική, χορός, κινηματογράφος, πολιτική κ.ά. - για τα επίπεδα B2 και άνω)

Όλοι οι καθηγητές του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού είναι πιστοποιημένοι και έμπειροι στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης και ως ξένης γλώσσας σε ενηλίκους και σε εφήβους. Έχουν επίσης εμπειρία στη διαδικτυακή διδασκαλία και είναι όλοι φυσικοί ομιλητές της ελληνικής.

Τα μαθήματα γίνονται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης Moodle και μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας GLOSSA, όπου είναι αναρτημένο το εκπαιδευτικό υλικό (κείμενα, ασκήσεις και δραστηριότητες για την ανάπτυξη όλων των γλωσσικών δεξιοτήτων, βιβλιοθήκη) καθώς και μέσω συναντήσεων σύγχρονης εκπαίδευσης με τη βοήθεια του Skype, μία ή δυο φορές/ εβδομάδα.

Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις υπολογιστή για την παρακολούθηση, ωστόσο προσφέρονται και δύο εισαγωγικές συνεδρίες δωρεάν, για να εξοικειωθούν οι σπουδαστές με τη χρήση της πλατφόρμας και με το Skype. Οι σπουδαστές χρειάζεται να έχουν καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και ακουστικά με μικρόφωνο.

Η εκπαιδευτική ώρα είναι 60 λεπτά.

Πριν την εγγραφή τους οι (νέοι) σπουδαστές χρειάζεται να κάνουν ένα προφορικό ή/και γραπτό τεστ, προκειμένου να εκτιμήσουμε το γλωσσικό επίπεδο και τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες και στόχους. Επικοινωνήστε μαζί μας για το τεστ που ταιριάζει στο επίπεδό σας.

Μπορείτε να πληρώσετε τα δίδακτρα online μέσω τράπεζας, πιστωτικής κάρτας ή Pay pal. . 


Έναρξη κύκλων 8 εβδομάδων ομαδικών μαθημάτων περιόδου 2021-2022:
Κύκλος από έως
1 20/9/2021 14/11/2021
2 15/11/2021  14/11/2021
Διάλειμμα Χριστουγένων 20/12/2021 2/1/2022
3 24/1/2022
20/3/2022
4 21/3/2022
22/5/2022
Διάλειμμα Πάσχα 18/4/2022 25/4/2022
5 23/5/2022 17/7/2022
6 18/7/2022 25/9/2022
Διάλειμμα Καλοκαιριού 1/8/2022 14/8/2022

Τα online μαθήματα προσφέρονται καθόλη τη διάρκεια του έτους 7 ημέρες/ εβδομάδα, από τις 07.00 έως τις 24.00 ώρα Ελλάδας. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με τα ιδιαίτερα μαθήματα και τα μαθήματα δύο σπουδαστών.

Τα μαθήματα ΔΕΝ προσφέρονται ως μαθήματα αυτοδιδασκαλίας, μπορείτε να εγγραφείτε μόνο εάν κάνετε μαθήματα με έναν καθηγητή ή καθηγήτρια και συναντιέστε τουλάχιστον μία ώρα την εβδομάδα με αυτόν/ -ήν. Η χρήση της πλατφόρμας είναι δωρεάν.

 

Επίπεδα Α1, Α2, Β1, Β2

Επίπεδα Γ1, Γ2, Γ2+

Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας (όλα τα επίπεδα)

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (4-8 σπουδαστές)

Διάρκεια

Κάθε 8 εβδομάδες

Κάθε 8 εβδομάδες

Κάθε 8 εβδομάδες

Σύνολο ωρών

16

8

8

Σύγχρονες συναντήσεις μέσω Skype

1+1 ώρα/ εβδομάδα

1 ώρα / εβδομάδα

1 ώρα / εβδομάδα

Δίδακτρα

192€ (12 €/ ώρα)

120€ (15€/ ώρα)

120 €(15 €/ ώρα)

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ 2-3 ΜΑΘΗΤΕΣ

Δίδακτρα για κάθε μαθητή

20€ /ώρα/ μαθητή

20€ /ώρα/ μαθητή

20€ /ώρα/ μαθητή

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ 2 ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΝΟ

     

Δίδακτρα για κάθε μαθητή

30€ /ώρα ανά μαθητή

30€ /ώρα ανά μαθητή

30€ /ώρα ανά μαθητή

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ 1 ΜΑΘΗΤΗ

Δίδακτρα για κάθε μαθητή

39 €/ώρα ανά μαθητή

39 €/ώρα ανά μαθητή

39 €/ώρα ανά μαθητή

 

Τα δίδακτρα περιλαμβάνουν:

Πρόσβαση στην εκπαιδευτική πλατφόρμα σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος (δεν υπάρχει επιπλέον κόστος εγγραφής στην πλατφόρμα)

 • Δέκα επιπλέον ημέρες για επιπλέον μελέτη, διόρθωση επιπλέον εργασιών και προσωπικές επαναλήψεις στην πλατφόρμα
 • Όλα τα απαιτούμενα διδακτικά υλικά
 • Προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη σε κάθε σπουδαστή και εκτός των ωρών μαθημάτων (τεχνική και διδακτική)
 • Πιστοποιητικό Παρακολούθησης για κάθε σπουδαστή που συμμετέχει ή
 • Πιστοποιητικό Επιτυχούς Ολοκλήρωσης του μαθήματος (αν ολοκληρώσει το 50 % των ασκήσεων της πλατφόρμας ή παρευρίσκεται στο 50% τουλάχιστον των σύγχρονων συναντήσεων)
 • Μία εισαγωγική συνεδρία 15’ δωρεάν, αν ζητηθεί, για να εξοικειωθούν οι νέοι σπουδαστές με τη χρήση της πλατφόρμας και με το Skype

Σημειώσεις:

 1. Η εκπαιδευτική ώρα είναι 60 λεπτά.
 2. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των ομαδικών μαθημάτων καθορίζεται μετά από συνεννόηση της ομάδας.
 3. Τα δίδακτρα των ομαδικών προγραμμάτων μπορούν να καταβληθούν και σε δύο ισόποσες δόσεις. Η πρώτη δόση είναι πληρωτέα 10 μέρες πριν την έναρξη του προγράμματος και η δεύτερη στη μέση της διάρκειάς του. Προτείνουμε να πληρώσετε σε μία δόση, λόγω του επιπλέον κόστους της τραπεζικής προμήθειας (+3 ευρώ για κάθε πληρωμή).
 4. Ο ελάχιστος αριθμός ωρών, τα δίδακτρα των οποίων πρέπει να προπληρωθούν για να ξεκινήσει ένα ιδιαίτερο μάθημα, είναι 5.
 5. Για τα επίπεδα Β1, Γ1 και Γ2 χρησιμοποιείται το βιβλίο ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Β1 / Γ1/Γ2 της Ιφιγένειας Γεωργιάδου , εκδόσεις ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το οποίο οι σπουδαστές μπορούν να προμηθευτούν με έκπτωση από εμάς (20 ευρώ αντί 23 ευρώ) ή από τα βιβλιοπωλεία. Τα βιβλία ΔΕΝ είναι απαραίτητα ωστόσο, καθώς πολλά υλικά τους βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα.
 6. Ρωτήστε την Γραμματεία μας για επιπλέον εκπτώσεις, οι οποίες προσφέρονται σε μία Εβδομάδα Γιορτής κατά την διάρκεια του έτους.

Πολιτική ακύρωσης: 

 1. ο μαθητής  μπορεί να αναβάλει ένα ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα έως και 6 ώρες πριν, χωρίς να το πληρώσει.
 2. Εάν το αναβάλει από 6 έως και 3 ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξή του, ο μαθητής θα πληρώσει το 50% των διδάκτρων.
 3. Εάν το αναβάλει από 3 έως και 1 ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξή του, ο μαθητής θα πληρώσει το 100% των διδάκτρων.
 4. Στα ΟΜΑΔΙΚΑ μαθήματα και τα μαθήματα 2 μαθητών δεν μπορεί κανείς να αναβάλει τη συμμετοχή του (εάν χάσει το μάθημα, το πληρώνει στο 100%, εφόσον το μάθημα γίνει). Το μάθημα που χάνεται πληρώνεται κανονικά, εφόσον γίνεται.
 5. Εάν ένας από τους δύο σπουδαστές αποχωρήσει, το μάθημα μετατρέπεται σε ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ.
 6. Το σύνολο των μαθημάτων τα οποία συμφωνήθηκε να γίνουν  πρέπει να ολοκληρωθεί έως και ένα χρόνο το αργότερο μετά την πρώτη εγγραφή.
 7. Εάν ένας σπουδαστής αποσυρθεί από το μάθημα δύο ατόμων, ο άλλος σπουδαστής μπορεί να συνεχίσει με τα δίδακτρα του ιδιαίτερου μαθήματος. 

 8. Επιστροφή της προκαταβολής δίνεται μέχρι την τελευταία ημέρα εγγραφής στο πρόγραμμα (1 ημέρα πριν την έναρξη των μαθημάτων). Για καθυστερημένες ακυρώσεις δεν επιστρέφονται τα δίδακτρα. Ωστόσο ο σπουδαστής έχει δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσει για να επανεγγραφεί σε διάστημα ενός έτους σε αυτό ή άλλα προγράμματα του Κέντρου και να πληρώσει μόνο το τυχόν επιπλέον κόστος. Όταν οι σπουδαστές λαμβάνουν επιστροφή διδάκτρων, το τραπεζικό κόστος πληρώνεται από τους ίδιους. Στην περίπτωση που η ακύρωση γίνεται από το Κέντρο, ο σπουδαστής δεν επιβαρύνεται με τραπεζικό κόστος. 

 Πληροφορίες και εγγραφές ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

e-maillia@hcc.edu.gr και ifigenia@hcc.edu.gr,

τηλ: +3069441054984, 

Skype name: Hellenic.culture.centre


 link για τα online μαθήματα

Σεμινάρια για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης (link για τα προσφερόμενα σεμινάρια)

 

Τα σεμινάρια εκπαίδευσης καθηγητών γλωσσών και ιδιαίτερα  της ελληνικής ως ξένης/ δεύτερης γλώσσας προσφέρονται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού www.hcc.edu.gr σε διδάσκοντες την ελληνική ως ξένη και ως δεύτερη γλώσσα από το 2000. Αφορούν στη διδακτική μεθοδολογία και στην προετοιμασία νέων διδασκόντων αλλά και στην ανταλλαγή υλικών και ιδεών μεταξύ έμπειρων συναδέλφων.

Το Πρόγραμμα Κατάρτισης EUROLTA  μπορεί να οδηγήσει στην Πιστοποίηση καθηγητών όλων των Ξένων Γλωσσών και της Ελληνικής ως Ξένης / Δεύτερης Γλώσσας σε ενηλίκους EUROLTAhttp://www.hcc.edu.gr/en/are-you-a-professor-2/teacher-certification-eurolta . Τα Πιστοποιητικά απονέμονται από το Διεθνές Δίκτυο Γλωσσών International Language Network ICC http://www.icc-languages.eu/  

Τα σεμινάρια στην Ελλάδα παρακολουθούν εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, οι οποίοι διδάσκουν ή θέλουν να διδάξουν την ελληνική γλώσσα.

Οι διδάσκοντες την ελληνική ως ξένη / δεύτερη γλώσσα σε ενηλίκους ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ μπορούν να λάβουν υποτροφία για να καλύψουν όλα τα έξοδα των σεμιναρίων αυτών (δίδακτρα, διαμονή, διατροφή, εισιτήρια). Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια προσφέρονται με βάση τις αρχές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορεί κάθε εκπαιδευόμενος να κάνει τον δικό του προσωπικό σχεδιασμό της επιμόρφωσής του. Προφέρονται στις εξής μορφές:

·         σεμινάρια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ. Οι συναντήσεις έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα mentoring και είναι συνήθως προσωπικές.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί διδακτικό υλικό το οποίο απαιτεί μελέτη σε χρόνο που ο εκπαιδευόμενος επιλέγει. Στην περίπτωση αυτή στέλνει στην εκπαιδεύτρια / τον εκπαιδευτή   κάποιες εργασίες, οι οποίες συνήθως έχουν άμεση σχέση με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη διδασκαλία.

·         σεμινάρια ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ με βάση μελέτη υλικών αλλά και με διαντίδραση μέσω Skype και Forum με την εκπαιδεύτρια / τον εκπαιδευτή και τους συνεκπαιδευόμενους

·         σεμινάρια ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ με μία από τις δύο προηγούμενες μορφές και παράλληλα ένταξή του σε ομάδα που συναντιέται δια ζώσης σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε σεμινάριο κατάρτισης στην Αθήνα, την Σαντορίνη και άλλες πόλεις.  

Δείτε εδώ όλα τα σεμινάρια με υποτροφίες http://www.hcc.edu.gr/images/brochure_-_HCC_courses_2017-2018.pdf

Δείτε εδώ όλα τα online σεμινάρια http://www.hcc.edu.gr/en/are-you-a-professor-2/online-teachers-seminars

Η φιλοσοφία των σεμιναρίων

 • Πιστεύουμε πως ο καθένας μπορεί να διδάξει αποτελεσματικά τη μητρική του ως ξένη γλώσσα ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ που έχουν να κάνουν με την επαρκή προετοιμασία του, με το καλό γλωσσικό/ μορφωτικό του επίπεδο, με την κατάρτισή του σε διδακτικές τεχνικές και παιδαγωγικές αρχές αλλά κυρίως με τις διαδικασίες αναστοχασμού και συνεχούς αυτομόρφωσης και επιμόρφωσής του. Ο χώρος αυτός θα θέλαμε να γίνει βήμα συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ έμπειρων καθηγητών, νέων εκπαιδευτικών αλλά και ανθρώπων οι οποίοι ασχολούνται συστηματικά με τη διδασκαλία της νέας ελληνικής σε ξενόγλωσσους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είτε είναι φυσικοί ομιλητές της νέας ελληνικής είτε όχι. Αρκετοί από τους ξενόγλωσσους μαθητές μας στα μαθήματα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού όλα αυτά τα χρόνια (από το 1995 μέχρι το 2004 στην Ικαρία, από το 2004 μέχρι σήμερα στην Αθήνα και στη Λέσβο) έφτασαν σε τέτοιο επίπεδο ελληνομάθειας ώστε αποφάσισαν να διδάξουν την ελληνική γλώσσα στις χώρες τους.

Η μελέτη της διαδικασίας κατά την οποία μαθαίνει να διδάσκει καλύτερα ένας διδάσκων την ελληνική ως ξένη γλώσσα αποτυπώθηκε στην έρευνά μας «Δοκιμάζοντας ένα νέο ζευγάρι παπούτσια: η δόμηση και αναδόμηση της γνώσης των διδασκόντων την ελληνική σε ξενόγλωσσους ενηλίκους σε πλαίσιο μη τυπικής εκπαίδευσης». Με βάση τα συμπεράσματα της έρευνας αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τα προγράμματα κατάρτισης σε εκπαιδευτικούς και μη.

 • Ένας άλλος άξονας του σχεδιασμού των σεμιναρίων είναι η ανάγκη να επικοινωνούν μεταξύ τους οι διδάσκοντες (όχι κατ’ ανάγκην εκπαιδευτικοί) την ελληνική γλώσσα. Τα σεμινάρια λοιπόν βασίζονται στις αρχές της συμμετοχικής μάθησης και της βιωματικής προσέγγισης ενός μαθησιακού αντικειμένου. Είναι σημαντικό να υπάρχει διαντίδραση και συμμετοχή κάθε συμμετέχοντος με σχόλια πάνω σε ένα κείμενο, με σημειώσεις για τις προτάσεις των άλλων, με ιδέες για τα ζητήματα που τίθενται προς συζήτηση από όλους. Οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να πάψουν να είναι κλεισμένοι στις διδακτικές αίθουσες, απομονωμένοι από τους συναδέλφους και νιώθοντας τη μοναξιά του επαγγελματία που δε μοιράζεται τις εμπειρίες του, και να νιώσουν την ασφάλεια και τη χαρά να μοιράζονται ιδέες, υλικά διδασκαλίας, προβληματισμούς. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι θεσμοθετημένο ευρέως σε χώρους της Τυπικής Εκπαίδευσης, η μη Τυπική Εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει ένα χώρο ελευθερίας και έκφρασης αλλά και αυτο-οργάνωσης της μάθησης
 • Τα σεμινάρια στηρίζονται στη γνώση και την υποστήριξη που λαμβάνουμε από: τον εκπαιδευτή/ την εκπαιδεύτρια, τον προσωπικό μας μέντορα, τον συνεκπαιδευόμενο με τον οποίο συνεργαζόμαστε για τις εργασίες μας, τους συνεκπαιδευόμενους συναδέλφους μας ως ομάδα, τις πηγές στο διαδίκτυο
 • Είναι σημαντικό να τίθενται και να απαντιούνται οι ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευόμενοι μέσα στις τάξεις τους. Το σεμινάριο είναι προσανατολισμένο να ανταποκρίνεται όσο πιο άμεσα γίνεται, στο πλαίσιο πάντα της θεματικής ενότητας που έχει επιλεγεί, στα θέματα που θέτει ο κάθε συμμετέχων.
Εύχομαι καλό ξεκίνημα!
Ιφιγένεια Γεωργιάδου

 

The teacher training courses, especially for teachers of Greek as a foreign / second language, are offered by the Hellenic Culture Centre (HCC www.hcc.edu.gr ) since 2000. They aim at introducing to foreign languages didactic methodology and at preparing new teachers as well as exchanging ideas among experienced teachers.

The Teacher Training Programme EUROLTA may lead to the Certification of teachers of all Foreign Languages to Adults and of teachers of Greek as a Foreign / Second Language to Adults EUROLTA http://www.hcc.edu.gr/en/are-you-a-professor-2/teacher-certification-eurolta . Certificates are issued by the International Language Network ICC http://www.icc-languages.eu/

These courses are attended by teachers from Greece and abroad, who mainly teach or want to teach Greek.

Teachers of Greek as L2 IN EUROPEAN COUNTRIES may receive a grant to cover all expenses (fees, accommodation, full boarding, and travel). Please ask the HCC for more information.

 

The online courses are offered based on e-learning principles and are designed in order for every participant to be able to make her / his own personal paln of study. They are offered as:

·         INDEPENDENT LEARNING COURSES. These courses are mentoring teacher training personal courses. Learning materials can be sent to the trainee teacher in order to study on her / his own and assignments follow the trainee’s challenges in teaching.

·         COORDINATED LEARNING COURSES, based on studying learning materials and also meetings through Skype and Forum with thetrainers and colleagues.

·         BLENDED LEARNING COURSES. One of the previous modes plus participation in face to face courses in a group of teachers who meetregularly in Athens, Santorini or other cities.   

Check here all teacher training courses through grants http://www.hcc.edu.gr/images/brochure_-_HCC_courses_2017-2018.pdf

Check here all online teacher training courses http://www.hcc.edu.gr/en/are-you-a-professor-2/online-teachers-seminars

 

Online Greek Language Courses @HCC (link to the online courses)

The Hellenic Culture Centre offers since 2009 online Greek Language Courses in all language levels (Α0, Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2) as well as special preparation courses for the Certificate of Attainment in Greek in all levels. The Centre offers also special courses for practicing speaking and listening skills, and for keeping in touch with contemporary Greece (programme GREECE NOW @HCC – level C2+) AND BOOK CLUB  for reading Greek Literature. Finally, tailor-made thematic workshops on subjects related to Greek culture are offered (e.g. Greek cuisine, music, dance, cinema, politics, et. al. – for the levels B2 and above).

All the language teachers at the Hellenic Culture Centre are certified and experienced in teaching Greek as a second and as a foreign language to adults and adolescents. They also have experience in online teaching and they are native speakers of Greek.

Courses are held through the online educational platform Moodle and the educational platform GLOSSA, where all relevant learning materials are uploaded (texts, exercises, and activities for all language skills, library) as well as through synchronous Skype meetings, once or twice a week.

No special knowledge on technology is required, however, a 15-min introductory session is offered for free, in order for the students to familiarize themselves with the use of the platform and Skype. Students are required to have a good internet connection and a headset with a microphone.

Before registering students have to do a grading test, in order for the tutors to check students’ language level and educational needs. Ask us to guide you to the test suitable for you.

Start dates of the 8-week cycles group courses for the 2021-2022 academic year:

Cycle from to
1 20/9/2021 14/11/2021
2 15/11/2021  14/11/2021
Christmas break 20/12/2021 2/1/2022
3 24/1/2022
20/3/2022
4 21/3/2022
22/5/2022
Easter break 18/4/2022 25/4/2022
5 23/5/2022 17/7/2022
6 18/7/2022 25/9/2022
Summer break 1/8/2022 14/8/2022

Online courses are offered throughout the year 7 days/ week, from 07.00 to 24.00 Greek time. Please contact us for any inquiry about private and semi-private courses.
Self-tuition facilities are not available. Enrollments are only accepted for taught classes meeting for at least one hour weekly. Use of the platform is free of charge.

 

Levels

Α1, Α2, Β1, Β2

Levels C1, C2, C2+

Preparation for the Certificate of Attainment in Greek (all levels)

GROUP PROGRAMME (4-8 students)

Duration

Every 8 weeks

Every 8 weeks

Every 8 weeks

Total hours

16

8

8

Synchronous meetings on Skype

1+ 1 hour per week

1 hour per week

1 hour per week

Fees

192€ (12€/hour)

120 € (15€/hour)

96 € (15€/hour)

SEMI-PRIVATE LESSONS

 (2-3 students)

Fees for 2 students

20 €/ hour per student

20 €/ hour per student

20 €/ hour per student

SEMI-PRIVATE 

(Closed 2 students only)

Fees for 2 students

30 €/ hour per student

30 €/ hour per student

30 €/ hour per student

PRIVATE LESSONS 

(1 student)

     
 

39€/hour

39€/hour

39€/hour


Fees include:

 • Access to the educational platform during the period of the programme (there is no extra fee for subscription)
 • Ten days for further study, correction of extra assignments, and revisions in the platform after the end of the course cycle
 • All educational materials needed
 • Personal consultation outside the course hours (technical and pedagogical)
 • Certificate of Attendance issued for all students who will participate OR
 • Certificate of Successful Participation issued for students who will have completed at least 50% of the online activities OR have participated in 50% of the lessons on Skype
 • One 15-min introductory session for free, if needed, in order for the students to familiarize themselves with the use of the platform and Skype

 

Notes:

 1. A teaching hour is 60 minutes.
 2. The weekly schedule of the group lessons is arranged after consultation amongst the group.
 3. The training fee for the group courses can be paid in two equal rates. The first rate has to be paid 10 days before the start date and the second rate halfway into the course. We strongly recommend paying in one rate though, due to extra bank charges (+3 euro for every payment)
 4. At least 5 hours have to be pre-paid in order for a private course to start
 5. For the levels Β1, C1 και C2 the books KALEIDOSKOPIO B1/C1/C2 by Ifigenia Georgiadou, ed. HELLENIC CULTURE CENTRE, are used. Students can purchase the books on discount by the Hellenic Culture Centre (20 euro instead of 23 euro) or in various bookstores in Greece. The books are NOT necessary for the course since much of their content is uploaded on our platforms.
 6. Ask for discount prices, which are offered on a Happy Lesson week throughout the year

 

Cancellation policy: 

 1. A student can cancel a scheduled PRIVATE lesson 6 hours before and pay no fees.
 2. In case a student cancels the lesson 6 to 3 hours before, s/he has to pay 50% of the lesson fees
 3. In case a student cancels 3 to 1 hour before the scheduled time s/he should pay 100% of the lesson fees.
 4. GROUP and SEMI-PRIVATE lessons cannot be canceled (if the student does not attend a scheduled meeting, s/he pays 100% of the lesson fees if the meeting takes place).
 5. If one student drops out of a semi-private course, the second student will have to continue with PRIVATE lessons.
 6. The programme of lessons agreed has to be completed within one year after the first registration.
 7. If one student drops out of a semi-private course, the second student will have to continue with PRIVATE lessons.

 8. Full refunds will be given up until the last day to register for the programme (1 day before the beginning of the course). For late cancellations, there will be no refund. However, the student is entitled to re-register within one years’ time. In that case, the student only pays the extra cost, if any. When students are given refunds the bank charges are payable by them. In case the course is canceled by the HCC, a full refund will be given to the student at no extra charge.

 

Information and registration

E-mail:  ifigenia@hcc.edu.gr

Tel. +3069441054984, 

Skype name: Hellenic.culture.centre

Διδακτικά υλικά για καθηγητές της ελληνικής ως δεύτερης / ξένης γλώσσας

Επίσης μπορείτε να κατεβάζετε δωρεάν διδακτικά υλικά για καθηγητές της ελληνικής ως δεύτερης / ξένης γλώσσας, τα οποία συνοδεύουν τα βιβλία της σειράς ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ (επίπεδα Β1, Γ1, Γ2). Εδώ θα βρείτε και συνδέσμους για τα ακουστικά κείμενα των βιβλίων.  Αρκεί να κάνετε δωρεάν εγγραφή στην πλατφόρμα αυτήν και να δείτε την Ενότητα ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. 

Didactic materials for teachers of Greek as a second/foreign language

You may also download for free didactic materials for teachers of Greek as a second/foreign language, which accompanies the textbooks KALEIDOSCOPIO (B1, C1, C2 levels). You can find here links to the audio texts of the textbooks. All you have to do is register for free to this platform and go to the Unit DIDACTIC MATERIALS. 

link to the online courses

Ultime modifiche: giovedì, 30 settembre 2021, 13:34