Καλώς ήρθατε στα σεμινάρια για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας.

Τα σεμινάρια αυτά αποτελούν τη φυσική συνέχεια των πρόσωπο-με-πρόσωπο σεμιναρίων εξειδίκευσης που από το 2000 προσφέρονται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού σε διδάσκοντες την ελληνική ως ξένη και ως δεύτερη γλώσσα. Αφορούν τη διδακτική μεθοδολογία και την προετοιμασία νέων διδασκόντων αλλά και την ανταλλαγή υλικών και ιδεών μεταξύ έμπειρων συναδέλφων. Διαβάστε περισσότερα...

Το Online σεμινάριο στη Διδασκαλία της Ελληνικής σε Πρόσφυγες απευθύνεται σε φιλολόγους ελληνικής και ξένων φιλολογιών με μικρή εμπειρία στο αντικείμενο αυτό, αλλά και σε έμπειρους εκπαιδευτές ενηλίκων που θέλουν να ανανεώσουν τις γνώσεις τους.

Οι εκπαιδευτές είναι πιστοποιημένοι και έχουν όλοι μεγάλη πείρα στη διδασκαλία σε Πρόσφυγες. Μεταφέρουν πρακτικές γνώσεις και εμπειρίες και παίζουν επίσης τον ρόλο του Μέντορα για τους εκπαιδευόμενους καθηγητές. Το πρόγραμμα  είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να μάθουν οι εκπαιδευόμενοι τα ουσιώδη στοιχεία της διδακτικής πρακτικής, να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό θέμα και να αποκτήσουν σημαντικά εργαλεία και δεξιότητες σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων ελληνομάθειας για πρόσφυγες. Συμπεριλαμβάνεται επίσης συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring) στους συμμετέχοντες για ένα χρόνο μετά την έναρξη του σεμιναρίου, έως τον Μάρτιο 2019, ώστε να επιλύονται τυχόν νέες προκλήσεις στην εργασία τους, εάν χρειάζεται.

Το σεμινάριο αυτό μπορεί, με επιπλέον κόστος και με βάση την Πρακτική Εξάσκηση και την Παρακολούθηση αληθινών μαθημάτων σε πρόσφυγες,να οδηγήσει στην Πιστοποίηση EUROLTA, η οποία παρέχεται από τον διεθνή οργανισμό ICC – International Language Association http://www.icc-languages.eu/.

Το σεμινάριο επαναλαμβάνεται δυο φορές το χρόνο: 

  • Οκτώβριο ή Νοέμβριο και
  • Φεβρουάριο ή ΜάρτιοΤο σεμινάριο επαναλαμβάνεται δυο φορές το χρόνο: 

  • Ιανουάριο - Φεβρουάριο
  • Μάρτιο - Απρίλιο

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Αυτόματη χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας μέσω του συστήματος πληρωμών PayPal. Παρακαλούμε επισκεφτείτε το σύνδεσμο http://www.hcc.edu.gr/el/are-you-student/how-to-pay στην ιστοσελίδα μας και συμπληρώστε το ποσό των 102€ στο σχετικό πεδίο.


Teaming Teachers with Translators  is a pilot project by  Translators without Borders. It brings together teachers with translators and Interpreters and built strong bonds among the educational and the  multilingual community of profesionals.